Artikler om Sundhed

Derfor skal du stoppe med at ryge

Derfor skal du stoppe med at ryge

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Du skal være meget ignorant eller utrolig tykhudet, hvis du som ryger ikke mener, at det du har gang i er skadeligt. For det er almen vide at det er usundt at ryge, og det er ikke bare usundt, det er livsfarligt, og der er derfor naturligvis mange gode grunde til at stoppe med at ryge. Hvis du har dig selv kær, og ikke mindst dem du holder af, der nok gerne vil have, at du er blandt dem i mange år.

Hvorfor skal du holde op?

Du ved godt at det er usundt at ryge, og grunde der involverer din sundhed direkte, vil vi derfor ikke belemre dig med her.  Sundheden er langt fra den eneste grund til at stoppe. En anden grund er at din kondition forbedres og det bliver derfor lettere at dyrke motion. Du får også en bedre lugte og smagssans, du vil altså få mere glæde ud af god mad og vin, når du begynder at kunne smage flere nuancer af maden. Endelig bliver din hud også friskere og mindre grå at se på, når du lægger cigaretterne på hylden. Derudover er der hele det økonomiske aspekt, og ved at stoppe med at ryge kan du spare over tusind af kroner hver måned (alt efter hvor meget du ryger).

Hvordan holder du op?

Man ryger ikke fordi kroppen har brug for det, men fordi det er en dårlig vane, man har tillagt sig. Det handler derfor om at bryde vanerne og komme i gang med nogen nye. Nogle enkelte kan skifte cigaretterne ud med gulerødder, men langt de fleste vil have brug for lidt andre hjælpemidler som nikotinplastre eller lignende. Der er mange der tyr til e-cigaretter, som et alternativ, da det minder mest om at ryge. E-cigatter er efter alt at dømme et mindre skadeligt alternativ, men det er stadig sundhedsskadeligt. Det bør derfor ikke være som en permanent løsning.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *