Artikler om Sundhed

E-cigaretter med e-juice IKKE skadeligt

E-cigaretter med e-juice IKKE skadeligt

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Spørgsmålet omkring e-cigaretter og hvor skadelige de er i forhold til almindelige cigaretter. Flere institutioner har længe lavet undersøgelser, og mener nu de har svaret og beviser her for. Den Engelske regering har netop afsluttet og frigivet en omfattende undersøgelse, netop om dette interessante emne, som rigtigt mange har ventet  længe på et uvildigt svar. Konklusionen er helt og aldeles klar fra denne Engelske undersøgelse. Det er op til 95 % mindre skadeligt at e-ryge / e-dampe kvalitets e juice med nikotin end at ryge normale cigaretter. Læs mere om undersøgelsen her.

Imens flere og flere eksperter slå fast at e-cigaretter er mindre skabe en almindelige, er der stadig fordele og ulemper ved e-cigaretter. Vi har kigget på fordele og ulemper her.

Fordele

Det er helt sikkert, at e-cigaretter ikke indeholder lige så mange skadelige stoffer som almindelige cigaretter, som for eksempel tjære. Ligeledes er det også dokumenteret, at du ikke udsætter dine omgivelser for den skadelige passive rygning, så på den måde er e-cigaretter væsentligt bedre end de almindelige. Hvis du køber en væske uden nikotin, kan du i øvrigt også slippe for den afhængighedsskabende virkning, som netop nikotinen giver. Derfor kan e-cigaretter være en rigtig god måde at trappe ned på, og til sidst, stoppe helt med at ryge.

Ulemper

Selvom e-cigaretterne ikke indeholder de samme skadelige stoffer som almindelige cigaretter, indeholder de stadig kemi, som man er ikke er helt sikker på hvor skadeligt der er. Det sikreste er, hvis du køber din væske ved en troværdig forhandler, som overholder alle de danske regler. Så undgår du også de værste tilsætningsstoffer, og du er mere sikker på, hvad væsken indeholder. Mange forhandler, sælger e væske som er produceret i tyskland, hvilket er af høj kvalitet.

Der er undersøgelser, der viser, at e-cigaretter kan føre til sygdomme som astma, bronkitis og kræft ligesom almindelige cigaretter. Risikoen er dog mindre, og hvis alternativet er at ryge almindelige cigaretter, er e-cigaretter som regel et bedre valg, hvilket overnævnte analyse også beskriver.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *