Artikler om Sundhed

Friture kan sagtens være sundt

Friture kan sagtens være sundt

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Når det kommer til sundhed er friture ofte den helt store syndebuk. Friturestegt mad kan bare noget helt særligt, men det indeholder også rigtig meget fedt og salt. I de seneste år er der dog dukket frituremaskiner op på markedet, som kan stege stort set uden fedt. De såkaldte airfryers steger maden ved hjælp af varm luft, og der skal som regel kun bruge en skefuld olie. Nogle kan endda stege helt uden olie.

Sundere frituremad derhjemme

Generelt er det jo sådan, at hjemmelavet mad næsten altid er sundere end færdigkøbt mad. Det gælder dog ikke altid for friturestegt mad, fordi man som regel stadig har brugt mange liter olie til at lave en portion pomfritter. Men sådan er det ikke længere. Nu kan man med en airfryer lave sund frituremad derhjemme, hvor der ikke er brugt mere olie end når man steger løgene til enhver anden ret.

Du kan også sagtens tilberede frossen mad i airfryeren, og selv frosne grøntsager får en lækker smag. Du kan også panere din mad i airfryeren, men så skal du selvfølgelig huske på, at du tilføjer nogle ekstra kalorier. Derfor kan sundheden hurtigt forsvinde, hvis du stadig glemmer at tag fornuftige valg. Der er dog ingen tvivl om, at airfryeren er en spændende opfindelse, som kan gøre en verden til forskel for vores sundhed, hvis vi bruger den i stedet for at ty til den lokale grill.

Kan lave alle typer mad

Men en airfryer kan også lave meget andet end pomfritter. Fordi maskinen er en form for blanding af en gryde og en ovn, kan man lave stort set alle typer mad. Det kan for eksempel være scrambled eggs, en gryderet eller ligefrem en kage. Fisk og kylling kan også uden problemer steges i airfryeren – og selvfølgelig også laves til lækre fiskepinde eller nuggets, hvis du vil have fritureversionen.

Det tager nok en smule tilvænning at bruge en airfryer, men der findes masser af opskrifter på nettet. Her kan du både læse om temperaturer, stegetider og interessante tilberedningsmetoder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *