Artikler om Sundhed

Al bevægelse er sundt – vær aktiv med dine børn

Al bevægelse er sundt – vær aktiv med dine børn

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

De fleste af os kender godt sundhedsrådene der lyder, at man skal gå minimum 10.000 skridt om dage, hvis man skal følge sundhedsstyrelsens anbefalinger, selvom der er mange der mener, at tallet nærmere burde være omkring 12.000 for personer mellem 18 og 40 år.

Det er de færreste, der rent faktisk er klar over, hvor mange eller hvor få skridt de går i løbet af en dag. Nogen følger med i det via deres smartphones, mens andre holder øje med skridttællere og lignende. Faktum er dog, at de færreste ved hvor lidt de egentlig får gået på en dag.

Bevæg dig på arbejdet – det betyder noget

Der skal lyde en varm anbefaling til at du prøver at tælle dine skridt en dag, du kan meget vel blive foruroliget over resultatet. Noget af det du skal huske på, at alt bevægelse tæller i det store regnskab. I stedet for at sidde ned hele dagen (hvis du arbejder på kontor), så rejs dig. Gå lidt rundt eller stå op og arbejde bare en halv til en hel time om dagen, det betyder meget.

Leg med børnene i stedet for at se på

Hvis du har små børn er du uden tvivl vant til at lege med dem, men det store spørgsmål er, hvor meget du egentlig leger med dem, og hvor meget du bare kigger på. En god ide er at finde nogle lege, som du rent faktisk også har lyst til at være med det. Hvis du leger fysisk med dit barn i en time om dagen, hvor du aktivt deltager, kommer du hurtigt målet nærmere.

Gode forslag til aktiviter der giver god motion.

Boldspil  – som basketball og fodbold – det kræver ikke andet end et fodboldmål eller basketball kurv, der kan købes til en meget overskuelig pris.

Cykling – enten med børnecykel eller løbecykel. Kør nogle gode ture sammen, sundt for børnene og mindst lige så sundt for jer.

Legepladsen – men vær aktiv. Kravl med op i stativerne og prøv rustjebanen lige så mange gange som dit barn.

Begynd at spille padeltennis – det er sjovt og det stormer frem i popularitet.