Artikler om Sundhed

Alternativ behandling af tinnitus kan give dig roen igen

Alternativ behandling af tinnitus kan give dig roen igen

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Tinnitus er øresusen – kort fortalt. Årsager til tinnitus kender vi i dag meget til, om end det at finde den rette behandling af tinnitus endnu tager noget tid. Du kan udvikle tinnitus, når dine høresanseceller bliver beskadiget. Sygdommen kan opstå som følge af andre øresygdomme, kraftig påvirkning fra lyd, aldersrelateret høretab eller muskelspændinger i fx hoved og nakke.

Flere typer behandling af tinnitus

Vigtigt at vide om tinnitus er, at det er hjernen, der laver den kedelige hyletone, som folk med tinnitus modvilligt må høre dag ud og ind. Tinnitus behandling tager ofte udgangspunkt i dette faktum, nemlig at tinnitus-symptomet kommer fra hjernen som respons på skader i øret. Her kan der så sættes ind med fx musikterapi, infrarød stråling og hos visse udbydere akupunktur.

Kinesisk akupunktur brugt mod øresusen

Om du tror på akupunktur eller ej, viser det sig nogle gange at have en positiv effekt, når det gælder at bekæmpe tinnitus. Akupunktører, der hævder at kunne kurere ikke-kronisk tinnitus, benytter sig fx af klassisk kinesisk akupunktur. Behandlingsformen er én af flere inden for den alternative medicin, hvor biofeedback og zoneterapi er øvrige udbredte behandlingsformer.

Snyd hjernen med musikterapi

Musikterapi kan være et nyttigt redskab til symptombehandling. For selvom ingen musik i verden kan læge dine ødelagte celler, kan musikterapi modvirke hjernens produktion af støj ved at narre den til at tro, at den skal gøre støjen svagere, for at du kan høre den. Med andre ord består behandlingen her i, at du snyder din hjerne til ikke at give dig irriterende suselyde.

Kontakt en specialklinik for behandlingsforløb

Leder du efter behandling for tinnitus, kan du fx prøve Specialklinikken Borgø. Hos dem kan du dit helt eget behandlingsforløb skræddersyet ud fra din specifikke hyletone. Desuden kan du blive klogere på, hvordan du lærer at leve med tilbageværende rester tinnitus i hverdagen.