Artikler om Sundhed

De sundhedsmæssige fordele ved at sove udendørs

De sundhedsmæssige fordele ved at sove udendørs

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Som der bliver forsket mere og mere i, hvad der egentlig er sundt for menneskekroppen, er der efterhånden begyndt at vise sig en tendens. Som regel er det sundeste det, som menneske-racen har gjort i flest år. Overordnet set er vores livsstil enormt unormal for vores krop, der ellers har brug størstedelen af sin eksistens på at bo i huler og jage dyr på sletten. Det betyder selvfølgelig at vi alle skal gå tilbage til at være hulemænd, men det kan måske sige os noget om, hvordan vi bedst løser vores sundhedsproblemer.

 

For eksempel er der rigtig mange danske, der i en eller anden udstrækning har problemer med at falde i søvn om natten og få sammenhængende søvn. Det kan skyldes mange ting, og ved at tænke evolutionært, kan vi få fat i en stor del af dem. En af faktorerne er for eksempel helt sikkert, at vi er for stilsiddende og bruger for meget af vores tid foran lysende skærme. Derfor er hverken hjernen eller kroppen naturligt træt. Det kan heldigvis nemt afhjælpes med ordentlige skærmvaner og regelmæssig motion.

Find en god sovepose

Derudover har vi, som nævnt, og brugt størstedelen af vores tilstedeværelse som race på at sove i huler. Vi er altså vant til at sove udendørs i den friske luft fremfor i varm, prutfyldte værelser. Dermed ikke sagt, at du skal flytte ud i en nærtliggende hule, men køb gerne en sovepose, så du kan bruge nogle af dine weekender på at sove ude. Du vil hurtigt opleve at det er både hyggeligt og enormt godt for den mentale klarhed. Har du desuden en ordentlig sovepose, gør det ikke noget særligt, om det er sommer eller vinter. Kig derfor gerne på denne test af soveposer for at finde ud af, hvilken passer til dit formål. Med en god sovepose ved hånden kan du altså rette op på dine søvnvaner og opnå mental klarhed.