Artikler om Sundhed

Det sundeste kød

Det sundeste kød

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Hvis du er på kur eller bare gerne vil holde den sunde linje, er der et stort spørgsmål der presser sig på for mange. Hvor meget kød må jeg spise, og hvilken slags kød bør jeg vælge. Det er et svært spørgsmål at svare på, for der findes ikke et endegyldigt svar. Der er nogen, der mener, at man lever længere og sundere, hvis man lever vegansk. Der er visse punkter, hvor en vegansk livsstil, har en god effekt, men en fuld vegansk kost er sjældent den rette løsning.

Hvis man udelukkende kigger på kalorier, er det en god ide at undgå hakket kød med en høj fedtprocent. Selvom mange også mener at fedt i kød ikke skader så meget, så kan der ikke stilles spørgsmålstegn ved, at meget fedt i kødet giver det flere kalorier end en lavere fedtprocent.

Går man efter magert kød og lave kalorier, bør man derfor eksempelvis prøve at undgå hakket kød med mere end 8% fedt, flæskesteg, ribeye, bacon, entrecotes, der typisk inderholder meget fedt, men også meget smag.

Af de typer kød man kan tillade sig at spise lidt mere af finder man som de fleste nok er klar over kylling (uden skind) og kalkun. Disse typer af kød er meget magert og indeholder kun lidt over 100 kalorier pr. 100 gram, hvor oksekød typisk indeholder det dobbelte (men der er stor forskel på udskæringer). Bacon er naturligvis den helt store synder og indeholder 4 gange så mange kalorier som kalkun.

Dette vidste du sandsynligvis allerede godt, hvis du går bare en lille smule op i sundhed og hvad du putter i munden. Derfor kan det også virkelig lidt kedeligt at skulle skifte de røde bøffer ud med kalkunbryst, men der er heldigvis masser af spændende alternativer. To af disse alternativer kan findes i down under. Både struds og kænguru er nemlig meget magert kød, og smager anderledes end det du er vant til. Dermed behøver det heller ikke være kedeligt at finde sundere alternativer, desuden vil det helt sikkert imponere gæster, at du smider et par kænguru bøffer på bordet.

Du finder det måske ikke i det lokale supermarked, men du kan eksempelvis købe struds og kængurukød hos en velassorteret slagter.