Artikler om Sundhed

Er du opmærksom på kendetegnene ved sociopat?

Er du opmærksom på kendetegnene ved sociopat?

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Måske har du selv undret dig over, hvordan sociopati viser sig hos andre mennesker. Det kan for eksempel være fordi, at du gerne vil kunne “spotte” dem i din omgangskreds. Vi prøver ofte at gøre os klogere på andre mennesker, især hvis de begynder at udvise en besynderlig adfærd over for os eller andre.

I denne artikel kan du blive klogere på, hvilke kendetegn som findes hos en sociopat, og hvordan man kan genkende dem.

Sociopater og psykopater

Mange forveksler psykopati med sociopati, men der er faktisk en betydelig forskel på de to. Psykopater er ofte karakteriseret ved at have et charmerende og måske endda venligt sind til at starte med, for så pludselig vende på en tallerken og vise deres mere aggressive og utilregnelige side.

En sociopat karakteriseres ved at have en generel dyssocial personlighedsstruktur. I modsætning til psykopater, så har sociopater en utrolig kort lunte og viser hurtigt deres impulsive og ansvarsløse karakter. Sociopater har ofte en kriminel baggrund, og mange kan hverken arbejde eller gennemføre et studie.

Sociopaters karaktertræk

En sociopats karaktertræk vil hurtigt kunne blive spottet. En sociopat er ikke god til et gemme deres sande jeg, og ofte er de ikke i stand til selv at anerkende deres dysfunktionelle adfærd. En sociopat har generelt en manglende forståelse for sig selv og deres omverden.

Karaktertræk hos en sociopat kan for eksempel være:

  • En impulsiv og utilregnelig adfærd
  • Manglende evne til at knytte sig til andre
  • Kort lunte og måske endda voldelige udbrud
  • Ingen kontakt til familien
  • En kriminel eller voldelig baggrund
  • Manglende evne til at se konsekvenserne af deres handlinger

Det er vigtigt at huske, at man ALDRIG kan diagnostisere nogen udelukkende baseret på deres adfærd. Det er noget, som kun læger og terapeuter er kvalificerede til at gøre.

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.