Artikler om Sundhed

Har du svært ved at lave mad selv grundet fysiske udfordringer? Så læs med her

Har du svært ved at lave mad selv grundet fysiske udfordringer? Så læs med her

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Har du nogle fysiske skavanker eller handicap, der gør, at det er hårdt og besværligt for dig at færdes i et køkken og bare generelt spise? Og føler du, at det begrænser dig i forhold til at være med i sociale arrangementer, deltage i fællesspisninger og/eller bare lav mad til dine nærmeste? Så læs med her. Der findes mange hjælpemidler til ældre, og her får du nogle af dem, der kan bruges i et køkken:

Måske har du nedsat styrke og funktion i hånden eller håndledet, og derfor oplever du problemer med at holde fast om bestikket, når du spiser. Uanset årsagen til din nedsatte styrke, er det værd at overveje, om dit nuværende bestik måske burde erstattes med noget, der ville gøre det nemmere for dig at benytte bestik. Der eksisterer blandt andet produkter, der kan vinkles både til venstre og højre, og som derfor passer til nedsat bevægelighed, fordi du ikke behøver at foretage en så stor rotation i dine håndled, når maden skal føres op til munden.

Hvis du i stedet oplever problemer med at bukke dig ned eller strække kroppen langt for at nå ting højt oppe, kan en gribetang måske være noget for dig. Den hjælper dig kort sagt med at nå de ting, som du med din armslængde ikke kan få fat i. Samtidig kan du bruge den, hvis du er for nervøs til at stå på skamler, eller har for ondt i ryggen til at nå ned til jorden. En gribetang kan naturligvis også benyttes i andre sammenhænge. Det kan eksempelvis være, når du skal tage tøj på og samle dit tøj op fra jorden, eller når du har tabt dine nøgler eller mønter på jorden og ønsker at få dem samlet op.