Artikler om Sundhed

Hold dig sund med alternative motionsformer

Hold dig sund med alternative motionsformer

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Langt de fleste vil gerne leve sundt og være fri for at gå til lægen i tide og utide, men det er desværre sjældent noget, der kommer af sig selv. Det kræver en god portion tålmodighed og vedholdenhed at leve sundt, og det kræver også, at man dyrker noget motion et par gange om ugen.

Særligt denne motionsdel kan være svær at give sig i kast med, men her kan det være motiverende at kaste sig over en alternativ motionsform, der drejer sig om meget mere end bare at røre sig.

Yoga styrker både krop og sind

Når man snakker om alternative motionsformer, så er ét af de første samtaleemner ofte yoga. Yoga er en fantastisk motionsform, der er godt for både krop og sind, og det er noget, der er blevet utroligt moderne at dyrke i de senere år. Med yoga får man god smidighedstræning, der er godt for både muskler og led, og man får derudover mulighed for et afbræk fra den travle hverdag, man lever. Herudover er det noget, man kan gøre på egen hånd, når man får lidt erfaring, og det er dermed en fleksibel motionsform, der ikke kræver meget andet end en yogamåtte og lidt stemningsmusik at dyrke.

Yoga er lidt en gammel traver, når det kommer til alternative motionsformer, og mange vil måske ikke engang kalde det alternativt mere – men det er ikke desto mindre en god måde at holde krop og sind sundt på i hverdagen.

Klatring udfordrer kroppen og motorikken

Hvis man er til lidt mere aktive motionsformer, hvor der kommer masser af sved på panden, og hvor man virkelig får brugt kroppen, så kan man f.eks. se nærmere på en sport som klatring. Klatring er begyndt at blive mere og mere populært hos særligt unge mennesker, men det er i virkeligheden en motionsform, som de fleste vil have godt af at dyrke indimellem.

Med klatring får man både adrenalinsuset af at bevæge sig op i højden, samtidig med at man udfordrer musklerne, når man skal holde sin egen vægt. Herudover kræver det koncentration og god motorik, og netop motorikken er noget, mange glemmer at træne. Dermed kan klatring utrolig mange ting, og det er faktisk en god, alternativ sportsgren, som giver masser af oplevelser.

Selvom denne artikel kun fokuserer på to alternative motionsformer, så er det vigtigt at sige, at der er tonsvis af andre motionsformer, der er mindst lige så givende og interessante. Det er bare med at kaste sig ud i det, hvis man er træt af de traditionelle motionsformer – man får masser af gode oplevelser og erfaringer ved at prøve noget nyt.

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.