Artikler om Sundhed

Lider du af koncentrationsbesvær? – læs mere om hvad der forårsager det, og hvad du kan gøre ved det

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Har du eller dit barn uro i kroppen, svært ved at sidde stille, afledes nemt eller forstyrrer andre? Det kan endda være, at der er tale om kortvarigt fokus, eller at der er besvær med, at man selv tager et initiativ til at starte eller gå i gang med opgaver. Koncentrationsbesvær kan være mange ting og dermed også have mange årsager. Derfor er det vigtigt at lære mere om det, og hvordan man kan gøre noget ved det, også fordi det er et super forstyrrende element i hverdagen.

 

I denne artikel kan du læse mere om, hvad du kan gøre ved koncentrationsbesvær, og hvorfor det opstår.

Find roden

Koncentrationsbesvær skyldes oftest ubalance i dine sanseindtryk, men forskellige situationer og dage kan også have en indvirkning på det. Ja selv endda din døgnrytme og dit stressniveau kan have indflydelse på din koncentrationsevne.

 

Er du i ubalance af en eller anden grund, kan det medføre koncentrationsbesvær, som medfører uhensigtsmæssige bevægelser, handlinger, adfærd og reaktioner. Det kan medføre, at der gåes på kompromis med din gode udvikling, din læringsevne og dine sociale interaktioner. Ydermere kan din hverdag og arbejdsmæssige situationer blive påvirket. Uanset om der er tale om en voksen eller et barn, er det vigtigt, at der ikke bliver dunket i hovedet for den manglende koncentration og fraser som “koncentrer dig nu” eller “sid stille”. Det hjælper så absolut ikke på problemet.

 

Det er vigtigt, at roden til koncentrationsbesværet bliver kortlagt, og på den måde kan den derfor også arbejdes med. Når du finder roden til dit eller dit barns koncentrationsbesvær, kan du også arbejde med det mere hensigtsmæssigt og dermed også opleve resultater og succeshistorier. Læs mere her og få hjælp til koncentrationsbesvær.