Artikler om Sundhed

Løb med hunden

Løb med hunden

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Hvis du har en hund, så ved du naturligvis godt hvor meget sådan en størrelse kræver i motion. Ligesom hunde har mennesker også et stort behov for at bevæge sig, hvilket bliver styrket ved at have en hund, da det kræver at man kommer ud og gå med den.

Det kan derfor også være en rigtig god ide, at kombinere gåturen med hunden med en løbetur. Faktisk er der flere undersøgelserne der viser, at det er en af de bedste måder at komme i form på, fordi det bliver en kontinuerlig proces. Du skal ud og gå med hunden hver dag, og hvis du kombinerer dette med løb, kan du hurtigt få opbygget en forrygende form.

Desuden er det ofte lettere at løbe sammen med en hund, end det er at løbe alene, da det på mange måder svarer til at have en løbemakker, hvilket ofte giver et boost i folks træning, i forhold til at løbe selv.

Det skal du være opmærksom på omkring hundejogging

Når du begynder at løbe med din hund, er der nogle ting du skal være opmærksom på. For det første skal du investere i en god joggingline, fremfor en almindelige hundesnor der ikke giver sig på samme måde. Den er typisk også lidt lettere end en almindelig hundesnor, og dermed ikke så generende at løbe med.

For det andet er det meget vigtigt at du bestemmer tempoet når i løber. En hund er fantastisk til at rette ind efter det tempo der bliver sat, men den vil også gerne bestemme, så hvis du lader den løbe stærkt vil den uden tvivl holde et væsentlig højere tempo end dig, og så har du pludselig fået en løbemakker fra helvede. Så vis hvem der bestemmer, på den gode naturlige måde naturligvis.