Artikler om Sundhed

Tænk dig om når du vælger vand legetøj

Tænk dig om når du vælger vand legetøj

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

De fleste af os går og håber på, at vi får en dejlig lang sommer med masser af sol og timer i udendørs, hvor vi virkelig kan nyde det gode vejr. Hvis du har mindre børn, og hvis I ikke allerede har et soppebassin, kan det være en fantastisk ide at investere i et. Et soppebassin kan bringe timevis af underholdning og masser af skrig og hvin af glæde med vandpjask.

Du kan uden problem købe et billigt soppebassin til langt under 100 kroner, det er dog en rigtig god ide at lade vær, og i stedet investere i et ordentligt et af slagsen. Der er nemlig rigtig mange af de helt billige bassiner, der er fyldt med kemikalier, phthalater og PVC. Det er naturligvis ikke godt for dine børn, og hvis et bassin får lov til at stå i den bagende sol, kan det nærmest smelte. Sådan er det meget meget oppusteligt vandlegetøj, og derfor bør du også kigge meget på indholdet, når du køber nyt.

Forbrugerrådet Tænk kan du læse meget mere om hvad du skal kigge efter, når du skal købe soppebassin, både, badebolde  og generelt alt til vandleg. Der er ikke nogen regler, hvis legetøjet er henvendt til børn over 3 år, men derfor bør du alligevel tænke dig om, og altid vælge ting uden phthalater og PVC. Hos Naturebaby.dk kan du finde et stort udvalg af eksempelvis badedyr, der alle er helt fri for de giftige stoffer, der er en trussel mod vores generelle sundhed.

Ftalater er mistænkt for at være hormonforstyrrende, og disse  hormonforstyrrende stoffer er  mistænkt for at medvirke til ting som for tidlig pubertet for piger og lav sædkvalitet hos drenge, det er ikke endegyldigt bevist, at det er tilfældet, men hvis man har din sundhed kær, er det altid den fornuftige beslutning af droppe så mange giftige stoffer, som det overhovedet er muligt.

Derfor kan det også undre, at det kun er i legetøj til børn mellem 0 og 3 år at disse stoffer er forbudt, men man kan håbe på, at dette vil ændre sig i fremtiden.